sâmbătă, 8 martie 2014

Liga a 3-a. CSM Câmpina - Chindia Târgovişte 0-2. Cea mai controversată fază a meciului

Era minutul 62. Cherchez scapă singur spre poarta câmpinenilor, talonat de M. Tudor, care îl faultează clar în apropiere de intrarea în suprafaţa de pedeapsă. Decizia corectă ar fi fost lovitură liberă directă şi eliminare!
Ce face arbitrul Macovei?
Fluieră şi aleargă şovăielnic spre locul faptei. Se uită în mai multe rânduri spre asistentul de pe acea parte, Gabriel Boncz, părând a nu fi sigur dacă incorectitudinea s-a petrecut în interiorul sau la marginea suprafeţei de pedeapsă. Sesizând şovăială inexplicabilă a arbitrului, jucătorii ambelor echipe încearcă să-i influenţeze decizia... Ajunâng la locul respectiv, Macovei virează spre asistentul Boncz, care pătrunde şi el câţiva metri buni în interiorul terenului, lăsând impresia că îi va indica arbitrului că faultul a avut loc în interiorul suprafeţei de pedeapsă.
Stabilindu-se că va acorda lovitură liberă directă de la margiena suprafeţei de pedeapsă, arbitrul Macovei scoate cartonaşul galben, pe care îl arată în mijlocul acestei grămezi, impresia fiind că i l-a arătat lui Răvoiu
Numeroşi jucători din ambele echipe sunt acolo, în jurul arbitrului şi au loc parlamentări
Având cartonaşul galben încă în mână, arbitrul Macovei gesticulează de zor
Asistentul Boncz vine şi el la locul respectiv şi în ciuda tuturor recomandărilor are o scurtă discuţie cu arbitrul sub ochii - şi mai ales urechile - jucătorilor prezenţi
Şi Macovei îi arată cartonaşul galben lui... Răvoiu!
Atât M. Tudor, care ar fi trebuit eliminat, cât şi Răvoiu, rămân pe teren, iar lovitura liberă acordată este executată după aproximativ două minute de la întreruperea jocului, dar mingea este trimisă mult peste poartă. Apoi, la următoarea oprire a jocului, antrenorului CSM-ului, Daniel Chiriţă, îl înlocuieşte pe M. Tudor, temându-se - probabil - că arbitrul va conştientiza greşeala şi la primul fault îi va acorda al doilea "galben" şi îl va elimina pe fostul "petrolist".
Din păcate pentru brigada lui Macovei au mai fost şi alte greşeli de arbitraj, nu la fel de grave ca aceasta, dar - oricum - care au stricat impresia tuturor celor prezenţi la stadion asupra prestaţiei celor trei arbitri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu